top of page

iDEAL overgenomen door EPI: Een revolutie in het Europese betalingsverkeer



Er is een revolutie gaande in het Europese betalingsverkeer. iDEAL, een van de meest vertrouwde en gebruikte online betaalmethodes in Nederland, gaat nu de grenzen oversteken en zich aansluiten bij het European Payments Initiative (EPI). De EPI is een gezamenlijke inspanning van Europese banken en financiële instellingen en wil met iDEAL het doel realiseren om een snelle, veilige en vertrouwde online betalingservaring te creëren voor klanten in heel Europa. Met deze samenwerking kan EPI de concurrentie met wereldwijde spelers zoals Visa, Mastercard en Apple aangaan en het Europese betalingslandschap te transformeren.


Nieuwe mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden met iDEAL en EPI: De samenwerking tussen iDEAL en EPI belooft enkele opwindende veranderingen in het betalingsverkeer. Ten eerste zullen rekeningnummers gemakkelijker te onthouden zijn, wat de gebruikerservaring bij online transacties aanzienlijk verbetert. Daarnaast zal het mogelijk worden om betalingen uit te stellen of in delen te betalen. Dit biedt consumenten meer flexibiliteit en controle over hun financiën.


Sneller, veiliger en vertrouwd online betalen De ambitie van iDEAL en EPI is om een snelle, veilige en vertrouwde online betalingservaring te creëren voor klanten in heel Europa. Door samen te werken, kunnen beide partijen profiteren van elkaars expertise en technologieën om een superieure betalingsoplossing te ontwikkelen die aan de verwachtingen van de moderne consument voldoet.


De samenwerking tussen iDEAL en het European Payments Initiative markeert een keerpunt in het Europese betalingsverkeer. Met de introductie van nieuwe functies zoals het onthouden van rekeningnummers en de mogelijkheid om betalingen uit te stellen of in delen te betalen, kunnen consumenten genieten van een snellere, veiligere en vertrouwde online betalingservaring. Door de krachten te bundelen, is EPI goed gepositioneerd om de strijd aan te gaan met internationale spelers zoals Visa, Mastercard en Apple en het Europese betalingslandschap voorgoed te veranderen.


Onlinebetalen is toegewijd aan het nauwgezet volgen van de ontwikkelingen binnen het European Payments Initiative. Wij zijn vastbesloten om snel en efficiënt in te spelen op de nieuwe mogelijkheden die dit initiatief zal bieden.

bottom of page