top of page

Onze vier voorwaarden voor een snelle (online) betaling

Bijgewerkt op: 25 jul. 2023




Vier voorwaarden voor een snelle (online) betaling

Facturen verzenden gaat tegenwoordig altijd per email, maar hoe zorg je ervoor dat na het versturen van jouw factuur je top of mind bent bij de ontvanger van de factuur?

Met deze 4 tips zorg je ervoor dat je aan een aantal basisvoorwaarden voldoet om discussie omtrent facturen te voorkomen en jouw klant helpt bij het eenvoudig betalen ervan .


Met factuurverzending Sneller betaald krijgen gaat om eenvoud, herhaling, en goede communicatie. Bij online facturen betalen zijn drie belangrijke dingen nodig:


  1. Betrouwbaarheid Zorg dat het betaalverzoek klopt. Geef informatie over de factuur en stuur bewijs mee, zoals een pakbon, afleverbewijs of urenstaat. Zo voorkom je disputen

  2. Biedt meerdere betaalmethoden Laat de klant kiezen hoe hij wil betalen. Bied verschillende opties aan, zoals iDEAL, creditcard, SEPA-incasso, Duitse en Belgische online methoden. Zo vinden mensen snel hun favoriete manier van betalen. Klanten van onlinebetalen.nl kunnen hun eigen PSP koppelen.

  3. De kracht van herhaling Is er niet bij het eerste betaalverzoek betaald, help je klant dan te herinneren na vervaldatum. En heel belangrijk, stuur je factuur met een herinnering aan de factuur altijd opnieuw mee! Wat ook enorm helpt is gewoon een berichtje via sms. . Door de kracht van herhaling te benutten, wordt de boodschap versterkt, stimuleer je en kan je de perceptie beïnvloeden. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat jouw facturen prominenter aanwezig blijven in de gedachten van de ontvanger. Door top of mind te zijn zorgt dit ervoor dat jouw facturen eerder betaald wordt dan die van andere leveranciers."

  4. Segmenteer je klantgroepen Segmenteer je klanten in specifieke groepen en stem je betaalverzoeken af op elke groep. Maak gebruik van diverse communicatiekanalen, zoals e-mail, sms, WhatsApp en eventueel nog old-skool post, en houd rekening met verschillende doelgroepen, zoals jongeren, ouderen, laaggeletterden en mensen die geen Nederlands spreken. Versterk je boodschap met behulp van pictogrammen en stimuleer gebruikers subtiel om jouw factuur te betalen.



Daarnaast helpt de juiste toonzetting en timing. Communiceer vriendelijk en duidelijk, en zorg dat je op het goede moment berichten stuurt. Zo krijg je sneller betaald zonder dat het opdringerig ervaren wordt bij je klanten.


bottom of page